Wie geven er les bij Van Dijk
en wat zijn onze specialiteiten

Even voorstellen

De familienaam Van Dijk is al sinds 1977 een begrip voor kwalitatieve rijlessen in Leeuwarden. Erik van Dijk groeit uit tot een gewilde instructeur voor auto en motorrijles in de tijd dat hij voor zijn vader werkt. In 2011 besluit hij zijn eigen rijschool te beginnen; Van Dijk Verkeersopleidingen.

Erik werkt sindsdien samen met 2 enthousiaste instructeurs en er zijn al honderden leerlingen geslaagd. Wij delen de passie om met veel enthousiasme en geduld les te geven. Voor ons staat voorop dat iedere leerling een leerzame, maar vooral ook leuke rijopleiding ervaart. Zo’n zes jaar staan we nu ruim boven het gemiddelde slagingspercentage in de regio, kom je bij ons rijlessen?

Waarom van Dijk?

  • Leerling staat centraal
    Persoonlijke aandacht voor individuele wensen
  • Hoge kwaliteit rijlessen
    Enthousiaste instructeurs met jarenlange ervaring
  • Hoog slagingspercentage
    Dé rijschool in Leeuwarden met al jaren een hoog slagingspercentage

In mijn rijlessen breng ik je met een positieve benadering naar een hoger niveau. Mijn onderbouwing van de opdrachten doe ik vaak nét iets anders. Omdat ik naast rij-instructeur ook part-time natuurkunde leraar ben, geef ik soms vanuit dat perspectief extra (technische) onderbouwing aan mijn auto- en motorrijlessen. Let bij het kiezen van een rijschool of 1) de rijschool goed staat aangeschreven, 2) deze veel ervaring heeft en dus al langer bestaat en 3) of de resultaten van de rijschool goed zijn; check dit met de slagingspercentages van het CBR.

Ik zeg altijd in de rijles:

“Auto leren rijden is als het bouwen van een kaartenhuis. Als de basis niet goed wordt aangeleerd dan stort het kaartenhuis vanzelf een keer in elkaar.”

In het begin van mijn rijlessen coach ik je heel goed, zodat je relatief weinig fouten maakt en veel zelfvertrouwen opbouwt. Ik vind het belangrijk dat je zekerder gaat rijden en op die manier ook het rijexamen ingaat. En natuurlijk tekenen, heel veel tekenen… het visueel maken van de verkeerssituaties bevorderd het leerproces. Bij het kiezen van een rijschool zou ik kijken naar een verkeersschool die al een tijd meedraait. Onze prijzen liggen misschien iets hoger, maar goedkoop is vaak duurkoop. Luister vooral ook écht naar ervaringen van vrienden en familie.

Mijn rijles advies:

“Zorg vooral voor rust in het rijden, doe dit door op tijd klaar te zijn met je handelingen en bedenk altijd een plannetje voor de verkeerssituatie”

De invulling van rijlessen doe ik anders dan mijn collega’s. Tijdens mijn lessen geef ik na een uitvoerige uitleg de ruimte om zelf fouten te maken en vervolgens ga ik vragen stellen. Je leert volgens mij beter als je zelf achter het probleem komt of zelf een oplossing zoekt. Ook vind ik onze leskaart een sterk hulpmiddel, deze is erg goed en van hoog niveau. Dat zorgt voor goede kwaliteit van onze D2 rijopleidingen. Let bij het kiezen van een rijschool op de prijs-kwaliteit verhouding en of de rijinstructeur goed bij je past. Neem van mij aan, plezier is het belangrijkste in je rijlessen.

Mijn rijles quote van de dag:

“Autorijden doe je met je rechtervoet, veel situaties los je op door je snelheid aan te passen… dat bevordert de doorstroming in het verkeer”